Aktiviteter

Exklusiv flugfiskekurs med Johan Klingberg

Missa inte höstens höjdare, en flugfiskekurs i Hökensås med Johan Klingberg som instruktör!

Under fyra spännande dagar kommer ni att ha tillfälle att fiska specialsjöar i Hökensås där det finns gammal och stor fisk som väntar på att ta någon av era flugor.
Boendet är en trevlig stugby där det kommer att serveras god mat och dryck.

Johan Klingberg kommer att finnas på plats och dela med sig av sin kunskap när det gäller spännande och effektiva fiskemetoder för årstiden.

Anmälan görs till oss på Wollmars, telefon 033 – 12 68 00
I priset ingår: fiskekort, boende, riktigt bra mat och de bästa tipsen ingår!
Kontakta oss för prisinformation etc… 033-12 6800
8 platser, först till kvarn!

Flugfiske på Fyn!

Vi hade under en längre tid varit sugna på att prova att fiska efter havsöring på Fyn i Danmark. Efter att ha fått varma rekommendationer från några av våra fiskande kunder så bestämde vi oss för att boka in oss på Denmark Fishing Lodge som drivs av en sympatisk och trevlig man som heter Omar.

Vi packade bilarna fulla med nyinköpta varor och styrde kosan söder ut. Efter en bilfärd på närmare 6 timmar så inkvarterade vi oss på lodgen. Några tappra provade lyckan direkt efter ankomst men utan resultat. Det blev för oss andra till att rigga ihop utrustningen och binda nån fluga eller två.

Dag två så var vädret någorlunda bra med lite vind samt att solen tittade fram då och då . Vi åkte till lite olika platser för att se omöringarna var på hugget. Vi fick några öringar under förmiddagen varav Fredrik Sandbloms fina 58 cm öring på 2,1 kg stod på topp.

Det fångades fisk mellan 50 cm upp till 63 cm som störst denna dag . Så det var en hyfsad start för gänget från Wollmars fiske i Borås. Väl tillbaka på lodgen så bjöd Omar med personal på god italiensk mat med god dryck därtill.

Nästa dag så var verkligen vädret emot oss, kraftig vind och kallt i luften. Det fångades även denna dag några öringar men fisket var trögare. Men som sagt fisket är inte allt utan den mycket trevliga gemenskapen och den trevliga lodgen gjorde att man njöt till fullo ändå.
För er som inte har provat på fisket på Fyn så rekommenderar jag det å de varmaste,

Pär / Wollmars fiske jakt fritid

Flugfiskeafton 2 mars 16-22

Temakväll med flugfiske och flugbindning. Flera av landets ledande profiler inom flugfiske och flugbindning kommer att finnas på plats i butiken såsom Steffan Jensen från Vision/Fly Dressing, Morten Valeur från Flyfish Europé/Fly Co, Peter Alexandersson och Håkan Karsnäser från Fly Co, Mattias Drugge från Hardy, Andreas Johansson från Guideline samt Johan Klingberg.

Anmälan krävs.
Anmälan görs i butiken eller ring: 033-12 68 00

Exklusivt öringfiske i Danmark 8-11 mars.

Starta upp havsöringssäsongen med oss! En tredagarsresa till södra Fyn där vi bor på The Danish Fishing Lodge som ligger 50 m från några av Danmarks bästa havsöringsvatten.
Vi samåker torsdagen den 8:e och kommer hem söndagen den 11:e mars, i paketet ingår logi, mat och fiske.
Vi har totalt 10 platser och först till kvarn gäller, kontakta oss på Wollmars för mer information och priser!

Anmälan görs i butiken eller ring: 033-12 68 00