Aktiviteter

Flugbindningskväll med tema: torrflugor för harr och öring

Välkommen till vinterns första flugbindnings- workshop i butiken.
Johan Klingberg är handledare och visar hur man binder effektiva torrflugor för harr och öring. Johan är pedagog och kommer att anpassa kvällen så att alla kan vara med, oavsett tidigare erfarenhet. Ta med dig städ, verktyg och en lampa. Material och fika står vi för.
Datum: 6:e december
Tid: 19:00- 22:00
Anmälan till: 033-126800
Kostnad: 400 kr

Gäddafton!!!

Missa inte höstens stora händelse med ett riktigt starkt startfält och massor av supererbjudanden fredagen den 26 Oktober mellan 18-22.
Anmälan är obligatorisk då det finns ett begränsat antal platser.
Tobias Fränstam en av Sveriges allra bästa gäddfiskare och deltagare i Pike Fight 2018 kommer att hålla ett föredrag om allt man behöver veta för att lyckas med sitt gäddfiske.
Robert “Robbo” Jonsson som driver NyttFiske på bland annat Youtube och som också är regerande mästare ihop med Tobias av Perch Fight 2018.
Hasse Schönfeldt från Abu Garcia kommer att vara i butiken och visa alla produktnyheter, är även en mycket duktig gäddfiskare och det Hasse inte vet om Abu;s sortiment är inte värt att veta!
Anders Riling från RAM MOUNTS kommer visa upp hela deras sortiment under kvällen. RAM har allt som behövs för att ha ordning och reda i båten.
Sedan kommer vi ha en demopool för att testa beten, vi kommer även ha auktion på superheta prylar samt ett lotteri.
Under hela kvällen kommer det vara kanonpriser som bara gäller då och vi bjuder givetvis på mat och dryck.
Anmäl er till oss snarast möjligt då det är ett begränsat antal platser, detta kan göras genom att komma in i butiken, ringa oss, mejla eller skicka ett meddelande via messenger.

Exklusiv flugfiskekurs med Johan Klingberg

Missa inte höstens höjdare, en flugfiskekurs i Hökensås med Johan Klingberg som instruktör!

Under fyra spännande dagar kommer ni att ha tillfälle att fiska specialsjöar i Hökensås där det finns gammal och stor fisk som väntar på att ta någon av era flugor.
Boendet är en trevlig stugby där det kommer att serveras god mat och dryck.

Johan Klingberg kommer att finnas på plats och dela med sig av sin kunskap när det gäller spännande och effektiva fiskemetoder för årstiden.

Anmälan görs till oss på Wollmars, telefon 033 – 12 68 00
I priset ingår: fiskekort, boende, riktigt bra mat och de bästa tipsen ingår!
Kontakta oss för prisinformation etc… 033-12 6800
8 platser, först till kvarn!

Flugfiske på Fyn!

Vi hade under en längre tid varit sugna på att prova att fiska efter havsöring på Fyn i Danmark. Efter att ha fått varma rekommendationer från några av våra fiskande kunder så bestämde vi oss för att boka in oss på Denmark Fishing Lodge som drivs av en sympatisk och trevlig man som heter Omar.

Vi packade bilarna fulla med nyinköpta varor och styrde kosan söder ut. Efter en bilfärd på närmare 6 timmar så inkvarterade vi oss på lodgen. Några tappra provade lyckan direkt efter ankomst men utan resultat. Det blev för oss andra till att rigga ihop utrustningen och binda nån fluga eller två.

Dag två så var vädret någorlunda bra med lite vind samt att solen tittade fram då och då . Vi åkte till lite olika platser för att se omöringarna var på hugget. Vi fick några öringar under förmiddagen varav Fredrik Sandbloms fina 58 cm öring på 2,1 kg stod på topp.

Det fångades fisk mellan 50 cm upp till 63 cm som störst denna dag . Så det var en hyfsad start för gänget från Wollmars fiske i Borås. Väl tillbaka på lodgen så bjöd Omar med personal på god italiensk mat med god dryck därtill.

Nästa dag så var verkligen vädret emot oss, kraftig vind och kallt i luften. Det fångades även denna dag några öringar men fisket var trögare. Men som sagt fisket är inte allt utan den mycket trevliga gemenskapen och den trevliga lodgen gjorde att man njöt till fullo ändå.
För er som inte har provat på fisket på Fyn så rekommenderar jag det å de varmaste,

Pär / Wollmars fiske jakt fritid

Flugfiskeafton 2 mars 16-22

Temakväll med flugfiske och flugbindning. Flera av landets ledande profiler inom flugfiske och flugbindning kommer att finnas på plats i butiken såsom Steffan Jensen från Vision/Fly Dressing, Morten Valeur från Flyfish Europé/Fly Co, Peter Alexandersson och Håkan Karsnäser från Fly Co, Mattias Drugge från Hardy, Andreas Johansson från Guideline samt Johan Klingberg.

Anmälan krävs.
Anmälan görs i butiken eller ring: 033-12 68 00

Exklusivt öringfiske i Danmark 8-11 mars.

Starta upp havsöringssäsongen med oss! En tredagarsresa till södra Fyn där vi bor på The Danish Fishing Lodge som ligger 50 m från några av Danmarks bästa havsöringsvatten.
Vi samåker torsdagen den 8:e och kommer hem söndagen den 11:e mars, i paketet ingår logi, mat och fiske.
Vi har totalt 10 platser och först till kvarn gäller, kontakta oss på Wollmars för mer information och priser!

Anmälan görs i butiken eller ring: 033-12 68 00